- Vad har varit mest betydelsefullt för dig i projektet?

– Att jag tillslut har hittat en verksamhet där folk faktiskt lyssnar och bryr sig. Man hittar ofta saker där folk lägger fram det så bra men så märker man att det bara försvinner.

- Kan du ge exempel på när du känner att du blivit lyssnad på på riktigt?

–  Jag berättade min historia som jag upprepat så många gånger. Det märktes att det fanns empati och sympati. För varje sak jag tog upp fanns en empati. Jag fördröjde inte bara någons tid innan den skulle gå på lunch. De försökte förstå hur jag fungerar för att veta hur de skulle hjälpa mig. Ofta blir man lovad anpassning men så fort man inte fungerar som andra så har man misslyckats.

Ofta blir man lovad anpassning men så fort man inte fungerar som andra så har man misslyckats.

- Anpassas insatserna i SamMa-projektet?

Det är en bra balans mellan anpassning och att man blir sparkad i häcken, när man tvingas göra saker som man inte riktigt är bekväm med fast i sin egen takt. I och med att vi träffats och pratat innan är det lättare att hitta balansen med varje handledare. De lägger också märke till hur jag mår. Ibland märker jag inte hur jag mår. Min Case manager föreslog att jag skulle ta en paus från projektet när jag mådde som sämst. Det tycker jag är ett gott tecken.

Har du haft kontakt med andra myndigheter och vilka är dina erfarenheter från det?

Massor. Jag tycker inte det har fungerat bra. Det känns mest som att man blir runt bollad och hamnar på ruta ett.

Det känns mest som att man blir runt bollad och hamnar på ruta ett.

Känner du att du har möjlighet och påverka din planering i projektet?

Ja det tycker jag absolut. Vi bestämmer tillsammans vad jag behöver göra för att komma framåt. Jag får god förvarning och får veta vad jag behöver göra. Det hjälper mig att komma hemifrån eftersom jag har svårt med kommunal trafik.

Vilket bemötande har du upplevt som bäst, hur blev du bemött då?

När jag pratade med min arbetsterapeut via projektet för första gången per telefon. Han är så lätt att prata med. Det är jätteviktigt om man ska öppna sig själv och berätta vad man har för problem och vad man behöver hjälp med.

Skip to content