Bild av Caroline

Caroline Sellstone, kommunikatör med fokus grafisk design

Caroline är grafisk designer och konstnär och lever med man, barn och bonusbarn i Hägersten. Förutom passion för jobbet, skapar Caroline bildkonst och popmusik.

Sedan många år driver hon en kreativ byrå där illustration och design är navet. Sedan ett par veckor lägger hon dessutom delar av sin vecka på kommunikation för Luemena och Conecto.

”Jag sökte mig till projekten för att jag längtade efter kollegor som jobbar tillsammans mot samma mål. Projekten är intressanta, roliga och spännande. Jag ser fram emot att få arbeta för människor som behöver stöd för att komma in i samhället. Det finns mycket kompetens därute som vi inte tar vara på”, säger Caroline.

Caroline arbetar ofta med graphic recording, en metod som går ut på att illustrera det som sker under möten.

”Det innebär att jag summerar nyckelbudskap, idéer, visioner och processer i bilder, samtidigt som de dyker upp i rummet.”

Styrkan med metoden är att kunna förädla event, möten och workshops. Att vara närvarande och skapa samsyn och engagemang i rummet.

”Jag får fram illustrationer kring visioner, tankar och idéer som blir synliga och greppbara för alla samtidigt. Det blir ett kraftfullt verktyg för att göra ett visuellt sammandrag som sedan kan användas i kommunikationen.”

Carolines styrka är kreativiteten och arbetet med bilder i kommunikativa processer.

”Min erfarenhet som kreatör är bred och jag drivs av att få bild och text att samspela. Människor har lättare att ta till sig budskap när de förmedlas med bilder. Den feedbacken får jag när jag är ute på uppdrag. Nu startar vi kommunikationsarbetet i Lumena och Conecto, det är jätteroligt”

Skip to content